Şube Seçiniz

Sizi Arayalım
Kurumsal
Kültürde Eğitim
Kurucumuz
Kurs Şubelerimiz
İş Başvurusu
Eğitim Ücretleri
Rehberlik
İletişim
Dilek / İstek / Öneri

YKS Hazırlık Nedir?

YKS, ÖSYM tarafından 2017-2018 öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlamıştır. 3 oturumdan oluşan sınav, ortaöğretimden yükseköğretime geçiş yapmak isteyen öğrencilere yöneliktir. YKS’den önce ilk oturumu YGS ve ikinci oturumu LYS olan üniversite sınavı gerçekleştirilmekteydi.

30 Haziran 2018 yılında uygulanmaya başlayan yeni sınav sistemi YKS’nin ilk oturumu TYT yani Temel Yeterlilik Sınavı’dır. Üniversite eğitimi almak isteyen tüm adaylar, tercih edecekleri bölüm ve alandan bağımsız olarak, ilk oturum olan TYT’ye girmek zorundadır. TYT oturumundaki puan türlerinde belirlenen barajı geçen adaylar, YKS’nin ikinci oturumu olan AYT /YDT’ye girme hakkını elde eder.

Yükseköğretim Kurulu’nun yaptığı açıklamaya göre; SÖZ, SAY, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplamak için uygulanan 150 puan alma ve yerleştirme puanı hesaplamak için TYT puan türü için 150 ve SÖZ, SAY, EA ve DİL puan türlerinde 180 olan sınav puanı baraj uygulaması kaldırılmıştır.

TYT oturumunda 9. ve 10.sınıf müfredat konuları daha yoğunluktadır. AYT/YDT oturumunda ise tüm lise müfredatından sorullar çıkar. Liseden sonra üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin girmesi gereken YKS sınavında yüksek bir performans sergilemeye yönelik olarak çalışmaların gerçekleştirildiği YKS hazırlı dönemi son derece önemlidir.

 

YKS Kursları Nelerdir?

YKS kursları 12. sınıf öğrencileri ya da liseden mezun olmuş öğrenciler için hazırlanan kurslardır. YKS kurslarında TYT + AYT / DİL sınavlarına hazırlık süreci gerçekleştirilir. YKS kursları, YKS hazırlık sürecindeki öğrenciler için TYT ve AYT derslerine yönelik olarak sunulan eğitim içeriklerinden oluşur. YKS kursları; eşit ağırlık, sözel ve sayısal bölümden üniversite sınavına girecek olan öğrencilerin hazırlık sürecinin en verimli şekilde geçirilmesini sağlar.

YKS sınavının ilk oturumu olan TYT, 9. ve 10. sınıf konularını içerir. Adayların üniversiteye girme hakkı kazanmak için TYT’ye girmesi zorunludur. Bu sınav mantıksal düşünme, akıl yürütme, değerlendirme ve düşünme temelli problem çözme becerilerinin çözülmesi üzerine kuruludur. TYT’de Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 120 soru bulunur.

YKS sınavının ikinci oturumu olan AYT’de toplam 160 soru sorulur. Bu sınav kapsamında öğrencilerin 40 Türkçe, 40 matematik, 40 sosyal bilimler ve 40 fen bilimleri sorusu çözmesi gerekir. Sayısal’dan bir bölüme yerleşmek isteyen adaylar Matematik + Fen Bilimleri, Sözel’den bir bölüme yerleşmek isteyen adaylar Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler I + Sosyal Bilimler II, Eşit Ağırlık’tan bir bölüme yerleşmek isteyen adaylar ise Matematik + Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler I testlerini çözmelidir.

YDT yani Yabancı Dil Testi ise TYT’den sonra DİL puanı ile öğrenci alan bölümlere girmek isteyen öğrencilerin katılacağı sınavdır. 80 sorudan oluşan YDT’ye öğrenciler Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden biri arasından tercih yaparak girebilir.

 

YKS Hazırlık Kursu Nasıl Olmalı?

YKS hazırlık kursu, öğrencilerin üniversite sınavındaki hedeflerini tutturmaları konusunda kritik bir öneme sahiptir. Bu nedenle YKS hazırlık kursları arasından seçim yapılırken titiz bir değerlendirme süreci söz konusu olmalıdır. YKS hazırlık kurslarının eğitim kadrosu alanında uzman ve deneyimli eğitmenlerden oluşmalıdır. Bu kapsamda YKS hazırlık gruplarında dersler en az 3 yıllık deneyime sahip öğretmenler tarafından verilmelidir.

Dersin haricinde etüt olup olmadığı, öğrencilerin eksik kaldığı konularda öğretmenlerinden nasıl destek alabildiği, öğrenci rehberliği hizmeti bulunup bulunmadığı değerlendirilmelidir. YKS hazırlık kursunda uygulanan eğitim öğrencilerin girecekleri sınavlarda sorumlu oldukları dersleri ve konuları eksiksiz bir şekilde kapsamalı, öğrencilerin sınava en iyi şekilde hazırlanmasını sağlayacak şekilde sistematik bir eğitim planı uygulanmalıdır.

YKS sınavında sorumlu olunan konuların yanı sıra sınavda kullanılan yaygın soru tipleri üzerinde çalışılarak öğrencilerin pratik yapması sağlanmalıdır. Öğrencilerin mümkün olduğunca fazla test çözmesi sağlanarak sınavdaki sınırlı süre içerisinde tüm soruların hatasız bir şekilde çözülmesi hedeflenmelidir.

YKS hazırlık kursunun deneyimli eğitmenleri akademik donanımlarının yanı sıra gelişmiş iletişim becerilerine sahip olmalıdır. Öğrencileriyle açık ve etkili bir iletişim kurabilmelidir. YKS hazırlık kursuna katılan öğrencilerin sorumlu olduğu güncel müfredatı en iyi şekilde anlatmalı, anlamadıkları ya da eksik oldukları konulardaki açıklarını tamamlamalarını sağlayacak desteği sunmalıdır.

 

YKS Hazırlık Kursunun Avantajları

YKS hazırlık kurslarında dersler alanında uzman ve deneyimli eğitmenler tarafından verilir. Rehberlik servisinin desteğiyle öğrencilerin eksiklikleri tespit edilir ve ihtiyaçlarına uygun eğitimler sunularak zayıf oldukları konuları daha iyi anlayıp gelişmeleri sağlanır.

YKS hazırlık kurslarında uygulanan eğitim programları üniversite sınavına yönelik dersleri kapsayarak öğrencilerin düzenli bir çalışma alışkanlığı edinmesine yardımcı olur. Bu sayede öğrenciler sınava hazırlık sürecini daha düzenli ve disiplinli bir şekilde yönetebilir.

Üniversiteye hazırlık süreci son derece uzun ve yorucudur. Bu süreçte motivasyonun sağlanması ve korunması son derece önemlidir. Öğrenciler YKS hazırlık kurslarında arkadaşlarıyla çalışabilir ve birbirlerini motive edebilir. Öğretmenlerinin mentorlüğü de motivasyonun artmasını sağlayabilir.

 

YKS Kursları ve Paketleri Nedir?

YKS kursları ve paketleri lise sonrası üniversitede eğitim görmek isteyen öğrencilere yönelik olarak hazırlanan eğitim paketleridir. YKS kursları sayısal, sözel, eşit ağırlık olabilir. YKS kursları ve paketleri kapsamında, YKS sınavına girecek olan öğrencilerin sorumlu olduğu derslere ve konulara ilişkin eğitimler yer alır. Böylece öğrenciler etkin bir YKS hazırlık dönemi geçirebilir, üniversite sınavındaki hedeflerine giden yolda emin adımlar atabilir.

 

YKS Paketlerinde Yer Alan Dersler Nelerdir?

YKS paketlerinde; Türkçe, Matematik 1, Coğrafya, Tarih, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Biyoloji (TYT), Fizik (TYT), Kimya (TYT), Biyoloji (AYT), Fizik (AYT), Kimya (AYT), Matematik 2, Sosyal 1 (AYT Tarih 1, AYT Coğrafya 1), Sosyal 2 (AYT Tarih 2, AYT Coğrafya 2, Felsefe grubu dersleri), Türk Dili ve Edebiyatı dersleri yer alır.

 

YKS Kursları ve Paketleri Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

YKS kursları ve paketleri alınırken öncelikle kurs türü doğru seçilmelidir. Öğrencinin üniversite sınavındaki hedefi neyse, bu hedefe ulaşmasını sağlayacak kursu tercih etmesi gerekir. Seçilen YKS hazırlık kursu öğrenciye hedefleri doğrultusunda destek ve yardımcı olmalı, sistematik ve verimli bir eğitim programı uygulamalıdır. YKS kursları ve paketleri alırken rehberlik servisinin bulunmasına dikkat edilmelidir.

Seçilen YKS kursları ve paketleri, öğrencinin seçtiği bölüme yönelik tüm dersleri ve güncel müfredatı eksiksiz bir şekilde içermelidir. Aynı zamanda YKS kursları ve paketlerinin ders materyallerinin güncel YKS müfredatıyla uyumlu olmasına özen gösterilmelidir.

Ayrıca YKS hazırlık kursları alanında uzman ve deneyimli branş öğretmenler tarafından verilmelidir. YKS hazırlık kurslarında öğretmen-öğrenci işbirliği eksiksiz bir şekilde sağlanmalı, öğrencinin sorumlu olduğu derslerdeki eksikliklerini gidermek için gerekli destekler sunulmalı ve edindikleri bilgileri pekiştirici çalışmalar düzenli olarak yapılmalıdır.

 

YKS Kurslarının ve Paketlerinin Ders Materyalleri Nelerdir?

YKS kurslarının ve paketlerinin ders materyalleri öğrencilerin etkin ve verimli bir öğrenme deneyimi yaşamasını sağlamak üzere titizlikle hazırlanır. YKS kurslarında ve paketlerinde yer alan ders materyalleri arasında konu anlatım videoları, soru çözümü videoları, kurslara ait testler ile videoların PDF versiyonları gibi çok çeşitli materyaller bulunur.

YKS Kurslarına ve Paketlerine Kimler Katılabilir?

YKS kurslarına ve paketlerine YKS hazırlık sürecindeki lise son sınıf öğrencileri ve lise mezunu öğrenciler katılabilir. Ayrıca TYT hazırlık döneminde olan sayısal bölüm öğrencileri, sözel bölüm öğrencileri ve eşit ağırlık öğrencileri ile AYT hazırlık sürecinde olan sayısal bölüm öğrencileri, sözel bölüm öğrencileri ve eşit ağırlık öğrencileri YKS kurslarına ve paketlerine katılabilir. Özetle, üniversite sınavında 2 yıllık ön lisans ya da 4 yıllık lisans eğitimi veren bölümlerden birini kazanmak isteyen tüm öğrenciler YKS kurslarına ve paketlerine katılarak optimum fayda sağlayabilir.

YKS Kursları ve Paketleri Ne İşe Yarar?

YKS kursları ve paketleri öğrencilere üniversite sınavına çok daha sistematik, bilinçli ve disiplinli bir şekilde hazırlanma avantajı sağlar. Öğrenciler alanında uzman ve deneyimli branş öğrenmenleri ile rehber öğretmenlerin desteğiyle verimli bir YKS hazırlık süreci geçirir. YKS sınavına yönelik olarak hazırlanan YKS kursları ve paketleri sayesinde öğrenciler sınavda sorumlu oldukları derslere ait bilgileri kalıcı bir şekilde öğrenir. Düzenli olarak yapılan deneme sınavları ve konu testleri ile edindikleri bilgileri pekiştirme imkanını elde eder.

Uzmanlar tarafından hazırlanan bir eğitim programının uygulandığı YKS kursları ve paketleri sayesinde öğrencilerin sınav başarısının artması söz konusu olabilir. Kaliteli eğitim sunan YKS kursları ve paketlerine katılan üniversite adayları, uygulanan eğitim programı sayesinde sınava en iyi şekilde hazırlanarak rakipleri arasından sıyrılma ve istedikleri bölümü kazanma şansına sahip olabilir.

 

"ister yazın, ister arayın"
Whatsapp İletişim Hattı
0531 307 20 79
"ister yazın, ister arayın"
Whatsapp Logo
Whatsapp İletişim Hattı
905313072079