Şube Seçiniz

Sizi Arayalım
Kurumsal
Kültürde Eğitim
Kurucumuz
Kurs Şubelerimiz
İş Başvurusu
Eğitim Ücretleri
Rehberlik
İletişim
Dilek / İstek / Öneri

Geleceğin Meslekleri

Geleceğin MeslekleriGeleceğin Meslekleri

MESLEK SEÇİMİ

GELECEĞİN MESLEKLERİ

Teknolojinin ve internet dünyasının gelişmesiyle insanların hayat standartları değişmektedir. Dijital bir yaşam tarzı, herşeye daha pratik ve çabuk ulaşma isteği arz ve talep dengesini etkilemekte. Bu durdurulamayan hızlı değişim, çalışma hayatını meslek ve kariyer açısından farklı mecralara sürüklemektedir. Yapay zekanın da ortaya çıkışıyla, yeni alanlar, sektörler, yeni çalışma anlayışı ve istihdam alanları eklenerek ya da azalarak teknolojik bir dünyaya adım atıyoruz.

Teknolojik ilerleme ve yapay zekanın varlığı farklı ihtiyaçları da ortaya çıkardığından dolayı yeni iş imkanları oluşturacağı gibi bazı iş alanlarına artık gerek de kalmayacaktır. Yeni istihdamların oluşmasının yanında bazı iş kollarında işçi çıkarımları da olacaktır ve olmaktadır. Gençler mesleki planlamaları yaparken bu değişimleri çok iyi şekilde takip etmeleri gerekmektedir.

Gelecek dediğimiz kavramın bizlere uzak olmadığı bu zaman diliminde geleceğin gerçekleşmiş ya da gerçekleşmeye yakın mesleklerini sizler için derledik:

Yapay Zeka Üretim Mühendisliği: Yapay zekanın varlığı teknolojik bir çağın başlangıcı olarak nitelendirilebilir. Bir insan ürünü olan yapay zekanın insan kontrolünden çıkıp çıkmaması ayrı bir tartışma konusu olurken doğru ve insanlığa faydalı alanlarda değerlendirildiği taktirde hayat şartlarını kolaylaştırıcı bir etkisi vardır. Yapay zeka mühendisliği tüm alanlarda kendisine geniş bir yer bulan ana daldır. Sağlık, finans, güvenlik, otomotiv, ulaşım, hizmet, savunma sektörü ilk akla gelenlerdir.

3D Mühendisliği: 3D mühendisliği nesnelerin 2 boyutludan öte 3 boyuttan oluşan ayrıntılı çizimlerine yer verir. Bu çizimlerle nesneler, daha iyi analiz edilir, raporlanabilir ve gerçeğe yakın ölçülebilen sonuçlara ulaşılabilir, prototipler oluşturulabilir. Savunma sanayi, otomotiv, uçuş ve görüntüleme alanlarında oldukça sık kullanılan çizim metodudur.

Enerji Mühendisliği: Enerji mühendisi yeni enerji kaynaklarının kullanabilir hale getirilmesi, yeni projelerin oluşturulması, yenilenebilir enerji, enerji güvenliği, enerji tasarrufu ve kullanımının analizi gibi konularda görev yapan profesyonel kişidir.

Genetik Mühendisliği: Genetik Mühendisliği genetik materyalleri değiştirmek amacıyla organizmalar arasındaki mühendislik tekniklerini uygular. Ayrıca genetik hastalıkları araştırır. Biyoteknoloji ve biyomedikal ürünleri geliştirmek için çalışırlar. Günümüzde ve gelecekte oldukça tercih edilecek olan mesleklerden bir tanesidir.

Yenilenebilir Enerji Mühendisi: Mevcut kaynakların geriye dönüşümlü kullanımının sağlanması, yeni kaynakların bulunması, güneş enerjisi, hidroelektrik santrallerinden elde edilen enerjinin kullanımı, elektriğin depolanması ve kaynakların ekonomik olarak kullanılması gibi konular yenilenebilir enerji mühendislerinin profesyonelliğinde olan başlıklardır.

Çevre ve İklim Mühendisliği: Hayat tarzlarının değiştiği ve tüketimin arttığı zaman dilimlerinden geçiyoruz. Bu sebeple tüketim alışkanlıklarımız çevreyi ve iklimi maalesef olumsuz etkiliyor. Bunun neticesinde insanlık, ortaya çıkan iklim değişiklikleri, çevre kirliliği, küresel ısınma, orman yangınları gibi felaketler günümüzü ve geleceğimizi tehdit etmektedir. Bunları engellemek, doğurduğu olumsuzlukları tespit etmek, doğal kaynakların doğru kullanılması, su, hava gibi doğal kaynakların periyodik olarak ölçülmesi, analiz ve raporların hazırlanması, insanlığı yönlendirmek adına yaptıkları profesyonel çalışmalardır.

Uzay Mühendisliği: Uzay teknolojisi üzerine yapılan çalışmaları içerir. Uzay araştırmaları, uzay roketleri, uydular, uzay aracı kontrolünün yapılması ve geliştirilmesi, uzay istasyonu ve uzay üssü tasarımı, uzay teknolojilerinin geliştirilmesi, uzay savunma endüstrisinin oluşturulması ve geliştirilmesi gibi oldukça geniş konu başlıkları uzay mühendisliğinin bugünde ve gelecekteki konu başlıkları olacaktır.

Diyetisyen: Değişen ve yanlış tercih edilen beslenme alışkanlıkları sebebiyle insanlar obezite ve beslenme sorunlarıyla karşı karşıya kalmakta. Doğru beslenme yönlendirmelerine olan ihtiyaç diyetisyenlik mesleğini doğurmuştur. Bu sebeple günümüzde yavaş yavaş artan diyetisyenlik mesleğine olan talepler gelecekte de tercih edilebilirliğini ve popülerliğini artıracaktır.

Mesleklerle ilgili yazı dizimiz devam edecektir.  

"ister yazın, ister arayın"
Whatsapp İletişim Hattı
0531 307 20 79
"ister yazın, ister arayın"
Whatsapp Logo
Whatsapp İletişim Hattı
905313072079